Studio Yoga

In Studio Yoga staat een holistische aanpak centraal.  Het woord holisme komt van het Griekse woord holos dat 'geheel' betekent.  

Het is een manier van leven waarbij je voelt dat je onderdeel uitmaakt van een groter geheel.  Als je verbonden bent met alles om je heen leef je met meer liefde, met meer respect. 

Door te leven volgens de holistische principes maak je een mooiere plek van de wereld.  Voor jezelf maak je het leven een stuk lichter en leuker.  Je leeft vanuit liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor anderen, liefde voor de natuur.

Het meest verheven dat je als mens kan doen is houden van jezelf.  Want alleen als je van jezelf houdt en jezelf volledig accepteert kun je in liefde naar anderen kijken.  

Met onze holistische aanpak helpen we u op een zachte manier hoe u fysiek en mentaal flexibeler kunt worden. Ons motief  dat we tevens ook aan onze yogi's willen overbrengen is "Een gezonde geest in een gezond lichaam", "een natuurlijke balans tussen lichaam en geest."

Studio Yoga benadrukt de essentie van Yoga. Yoga is een manier van leven. Door een verfijndere manier van lichaamsbeweging komen we in contact met diepere waarden en jouw bestaan.

 

In deze context worden onze yogalessen aangevuld met mindfulness, meditatie, geluiden, trillingen en muziek. Naast onze yogasessies bieden we ook massages en yoga-retraits aan.

 

 

Professionele en gepassioneerde yogadocentes Jessy en Inge zullen de yogasessies begeleiden. Jessy beoefent al enkele jaren yoga. Ze was een gedreven triatleet, yoga was hier een perfecte aanvulling op. Eerst beoefende ze vooral de meer actieve vormen van yoga en zag het vooral als een fysieke sport. Geleidelijk kwam ze in contact met andere vormen van yoga. Ze begon dit meer en meer te waarderen en ook het originele idee en filosofische gedachte achter yoga fascineerde haar steeds meer. Onlangs ging ze naar Bali om een ​​intensieve yoga-lerarenopleiding te volgen om haar passie op anderen over te dragen.

 

Stel je voor: het beoefenen van yoga met een prachtig uitzicht op de glinsterende zee onder een stralend zonnetje. Er is ook een heerlijke ontspannend ingerichte binnenstudio op een uitstekende locatie aan de playa de La Fossa.

Yoga Sessies

 

Elke zondag publiceren wij de lessen voor de volgende week op onze facebook pagina 'Studio Yoga Calpe'

 

Duur: ± 1u

Niveau: beginner - gevorderd

Instructietaal: Engels / Nederlands

Prijs: € 10 per beurt

Materiaal: Alle materialen (matje, blokken, bolster ed.) zijn voorzien.

 

Inschrijven via mail: casapedramala@gmail.com of stuur een app'je naar: 0034 615680090

 

Yoga stijlen

Vinyasa Yoga:

Vinyasa Yoga is intensief maar toegankelijk. Reken daarom op plezier, verdieping en inzicht in jezelf. Vinyasa Yoga stamt af van Ashtanga Yoga. Het zijn twee fysieke yogavormen die zich kenmerken door de non-stop beweging. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene houding in de andere over.

Vinyasa Yoga is erg afwisselend. Naar de creativiteit en het karakter van de yogadocent is elke vinyasa yoga een verrassing!

Vinyasa yoga richt zich op het versterken en verlengen van de spieren.

Ademhalingsoefeningen en meditatie spelen bij Vinyasa Yoga een grote rol. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. 

Yin Yoga:

'Grensverleggend, diep, langzaam ontspannend, helend'.

In Yin Yoga kun je de tijd nemen voor je lichaam, je laat je spieren 'los'.

Yin yoga geeft je de tijd om elk aspect van je lichaam te voelen.  In het moment zijn, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel.

Yin Yoga zou je een tegenhanger kunnen noemen van actieve yogavormen zoals Vinyasa Yoga.  Yin Yoga is zeer rustig van opzet.  De houdingen worden niet met kracht uitgevoerd en ze worden langere tijd aangehouden.  

In Yin Yoga zoek je in een houding de weerstand op.  Dit zorgt voor spanning/stress in een specifieke gedeelte van het lichaam.

Hierdoor werk je op het versterken of herstellen van de gewrichten en het bindweefsel.  Net dit maakt Yin Yoga ook uiterst interresant voor sporters. 

 

Yin Yoga is ontspanning van zowel lichaam als geest.  Je leert om te accepteren wat zich aandient, er geen weerstand aan te bieden maar je er juist aan over te geven.  Hierdoor sta je uiteindelijke sterker in het leven.  Je hebt namelijk vrijwel geen invloed op wat er in je leven gebeurt, maar wel op hoe je ermee omgaat!

YinYang Yoga:

Alles in het leven bestaat uit yin & yang.  Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve.  Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek.

In onze Westerse maatschappij overheerst een yang energie; Het haastige leven, drukke agenda's zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Vele mensen hebben dan ook het gevoel dat hun lichaam niet meer in evenwicht is.  We leven meer in ons hoofd dan in ons lichaam.

Met yin & yang yoga proberen we beide energieën in balans te brengen.

 

Yin Yang Yoga combineren we de rustige en zachte aanpak van yin yoga met de actievere stijlen van yang yoga. 

Yin creëert meer ruimte en ontspanning in ons lichaam, zodat we onszelf kunnen helen en zacht kunnen worden.  Yang zorgt voor tonus, kracht en stabiliteit.  De combinatie van Yin en Yang zorgt ervoor dat we open en zacht zijn en tegelijkertijd een krachtig centrum hebben, zodat we met stevigheid en stabiliteit de uitdagingen in ons leven kunnen trotseren.

 

Yoga Retreats 

 

VOLZET

3 Daagse Retreat

16 - 18 Okt. 2020 

- 2 nachten 

- 2 Yoga sessies / dag

- 2 Maaltijden / dag

- 1u volledige lichaamsmassage

Optie fiets arrangement

3 Daagse Retreat

?

Laat hier je gegevens achter indien je interesse hebt in een yogaretreat en laat ons weten wanneer! 

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Casa Pedramala  -  Avinguda de Pedramala 35b  - 03720 Benissa, Spanje   -   casapedramala@gmail.com